top of page
Foto Noortje_.jpg

Noortje Merckx werkte ooit in een hele andere sector, maar besloot zich enkele jaren geleden te heroriënteren en aan de slag te gaan als seksuoloog/psychotherapeut. Ze heeft een bachelor Geneeskunde op zak en vervolledigde haar studies met een master in de Seksuologie aan de KU Leuven. Tijdens deze opleiding kreeg ze de kans stage te lopen aan het Seksuologisch Centrum van het ziekenhuis van Heusden-Zolder. Momenteel vervolledigt ze haar kennis met de vierjarige psychotherapie opleiding Oplossingsgericht Cognitief Systemisch Psychotherapeut aan het Korzybski instituut in Antwerpen.

 ​

Naast haar werk in deze praktijk, kan je haar vinden op de afdelingen urologie en gynaecologie van het universitair ziekenhuis van Antwerpen, waar zij samen met het multidisciplinaire team van bekkenbodemtherapeuten, urologen en gynaecologen patiënten met allerlei seksuele zorgen en problemen behandelt.

Tevens is Noortje een erkend klinisch seksuoloog binnen de VVS (Vlaamse vereniging voor Seksuologie). - https://www.seksuologen-vlaanderen.be/

bottom of page